Bőr ékszerek

A bőrtisztítás

Napjainkban, az autónkban igen szélsőséges körülményeknek van kitéve a bennük megtalálható bőrkárpit is. Gondoljunk csak a téli hideg, vagy a nyári közvetlen napsugárzás hatásainak kitettségre, amikor a gépjárműben akár 70 °C is lehet, valamint a bőrökre érzékenyen hat a páratartalom változásra is. A bőrök egy lélegző, úgymond „élő” anyagok, melynek elengedhetetlen a tisztítása, hogy az eredeti szépségében hosszan megmaradjon. A bőrök egy sokoldalú, valamint hihetetlen és érzéki anyagnak számítanak.
Nem öntisztítóak és nem önfenntartóak, azonban a rendszeres tisztításukkal az állapotuk megőrizhetővé válik. Néhány tipp a bőrtisztításhoz:
Fontos, hogy legalább évente kétszer hajtson végre bőrtisztítást, valamint védőkezelést! Soha ne dörzsölje erőteljesen a bőrt, ha a bőrtisztító segítségével nem tudja eltávolítani a foltokat! Kerülje azon eszközök használatát, amelyek a tisztítandó bőrfelületen komoly sérülést okozhatnak!

A bőrápolás

Otthonunkban a bőrök a legnagyobb ellenségének a napsugárzás és a fűtési szezonban a száraz levegő mondható. Ezek a káros hatással bíró tényezők a bőr kiszáradásában és kirepedezését okozzák. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a bőr nem egy szintetikus, úgymond teljesen „halott” anyag, hanem lélegző „élő” anyagról van szó.
Így ebben az időszakban jobban magába szívja a nedvességet és a szennyeződéseket is. Ezért kijelenthető, hogy a bőröket nagyon érzékenyen érinti a páratartalom változása is. Esős időben a levegőből magába szívja a párát, viszont a melegben kiszárad, de ugyanezt a hatást váltja ki a klíma és az ülésfűtés is a bőröknél, mely hatásoktól a bőrök kirepedezhetnek.
A kiváló minőségű, Fenice cég által kifejlesztett, professzinális bőrápoló szerek használatával megelőzhetjük a károkat, megőrizhetjük a bőrök épségét, és szépségét. A bőrápoló szerekkel történő kezelés a bőrtisztításból, vagyis a speciális tisztító folyadékkal történő lemosásból, és a bőrápolásból, vagyis a fél évig tartó védelmet biztosító bőrápoló szer bőrre történő felviteléből tevődik össze. A kezelés után azonnal használni lehet a bőrt.

Néhány tipp a bőrápoláshoz:
Mindig védje bőrápoló használatával az újonnan vásárolt termékeit, melyek bőrfelületet tartalmaznak! Legalább évente két alkalommal alkalmazzon tisztítást, valamint védőkezelést! Azokon a részeken, ahol a bőrök nagyobb igénybevételnek vannak kitéve, mint például a TV előtti részen, azokat a területeket kéthavonta ajánlott a kezelést végrehajtani. A kanapéját soha ne helyezze tűzhely, vagy radiátor közelébe, mivel ez a bőr kiszáradásához vezethet! A hosszú ideig tartó napfénynek soha ne tegye ki! A bőrök minden típusa kifakul idővel, ezért ha a bőrtisztító segítségével nem tudja eltávolítani a foltot, akkor erőteljesen ne dörzsölje, és olyan eszközt ne vegyen igénybe, ami komoly sérülést tehet a kanapén.