Bőr ékszerek

A bőrjavítás

A bőr felületről a macskakaparás, égési sérülések, szakadások, lyukak mindennemű eltűntetése speciális technológiával megvalósítható. Hogyan is hajtódik ez a folyamat végre?
A Fenice cégnek minden bőrtípusra használható számos olyan tesztelt és könnyen alkalmazható javító terméke van, amelyek megtalálhatóak a boltokban. A bőrök eredeti külsejének visszaállításához olyan technológiát használunk, amit a bőr kikészítésének technológiájából fejlesztettek ki a cserzőműhelyekben.
Milyen módon javítható ki egy nagyon mély vágás? Sajnos ez a sérülés elég gyakorinak mondható a bőrök esetében.
Először megtisztítjuk a sérülést, aztán, hogy a sérülés helyén az eredeti mintát helyreállítsuk, az erezet mintázatát máshonnan kell lemásolnunk. Ennek eléréséhez a sérülés közeléből kiválasztunk egy területet, ahonnan majd a mintát lemásoljuk, valamint erre a területre felviszünk a bőrápolót. Itt fontos kiemelni, hogy nem a sérülésre visszük fel a bőrápolót.
Ezután átmásoljuk a mintát, melyhez az úgynevezett Mintázat másolót használjuk fel, amely egy magas fejlesztésű, két komponensből álló termék. Ezen kívül kézre álló, és egyszerű csomagolásban kapható. A Mintázat másoló az erezet mintázatát alig egy perc leforgása alatt lemásolja.
Részletesebben megfogalmazva először a mintázat másoló két kazettájából egy csészébe egyenlő mennyiséget nyomunk ki a két komponensből.
Ezután a mintázat másolót jól összekeverjük addig a pillanatig, amíg az egy homogén egyveleget nem alkot. Ha ezzel végeztünk, akkor mintázat másoló egyveleget azonnal felvisszük arra a bőrfelületre, ahonnan a mintát akarjuk lemásolni, és ahova előtte felkentük a bőrápolót. Aztán már csak megszáradni kell hagynunk, ami körülbelül egy percig fog tartani.
A hőjavító használatával kitöltjük a sérülést. A hőjavító a hővasaló által felmelegítve egy tartós, rugalmas anyagot hoz létre, amely a körülötte található bőrt összefogja. A javítás tartós és láthatatlan lesz, ha a felvitel megfelelően sikerült. A hőjavító szintjét egy spatulával szabályozni tudjuk. Ha eléggé megszáradt a kezelt rész, akkor a mintázat másolót felemeljük. Ennek a műveletsornak köszönhetően most az erezetminta tökéletes mását tartjuk a kezünkben, amelyet korlátlanul felhasználhatunk.
A mintázattal lefelé a hőjavítóra ráhelyezzük az erezet másolatot, majd hőpapírt az erezet másolat tetejére rakunk rá. Ezután körülbelül 30-40 másodpercig a hővasalót lassú körkörös mozdulatok alkalmazásával mozgatjuk a hőpapíron. A hőpapírt, valamint az erezet másolatot csak néhány másodperces hűlés után vegyük le. A megfelelő színű Touch up Pigment segítségével a sérült felületet színezzük át. Ha a szín teljes száradása végbement, akkor utána utolsó lépésként a felületre a bőrápolót visszük fel, hogy megvédjük a bőrt, valamint egységes, kellemes tapintást kölcsönözzünk neki. Ezzel a folyamattal kijavítottunk egy súlyos sérülést alig pár perc leforgása alatt.

A bőrfestés

Az idő múlásával kikopnak még az általunk gondosan ápolt, és rendszeresen tisztított bőrfelületek is. Kirepedeznek az erős igénybevétel, valamint a rendszeres használatnak köszönhetően. A bőrkanapék, egyéb bőrbútorok, autók, motorok, hajók megkopott, vagy megunt bőrkárpitjainak részleges, vagy teljes átfestésével azonban ezek a hibák korrigálhatóak. Minden bőrfelület festésének az elvégzésére a legalkalmasabb a Fenice cég által megalkotott professzionális bőrfestékei, melyeknek köszönhetően a bőrök újra visszanyerik eredeti szépségüket.